Shiatsu Amsterdam zwanger zwangerschap postpartum

Zwangerschap en postpartum

Shiatsu tijdens de zwangerschap

Gefeliciteerd met jouw zwangerschap!

De zwangerschap is een bijzonder periode. Voor iedereen is de ervaring anders, ondanks dat het iets prachtigs is kan het soms ook een uitdagende tijd zijn. Velen ervaren ergens in die 40 weken klachten van misselijkheid, pijn rondom het SI-gewricht, stemmingswisselingen, stress, vasthouden van vocht, vermoeidheid, hoofdpijn of pijn in de (onder)rug.

In de Chinese Geneeskunde worden deze symptomen gezien als tekenen van onbalans in het netwerk van energiebanen. Shiatsu biedt ondersteuning bij het verzachten- en in sommige gevallen oplossen van daarvan.

Ook helpt Shiatsu bij de ontwikkeling van moeder en kind tijdens de zwangerschap. Door zachte aanraking ontstaat er meer bewustwording van je lijf wat een kalmerend effect heeft op je zenuwstelsel. Vanuit een ontspannen staat, verbonden met je lijf, kan je makkelijker contact maken met je baby. Jij bent daarnaast ook moeder-in-wording wat de nodige spanningen teweeg kan brengen. Vaak is dit een helende periode voor vrouwen, daar mag ook wat ondersteuning bij gevraagd worden.

Voorbereiding op de bevalling

Shiatsu wordt ook vaak toegepast ter voorbereiding op de bevalling. Door beter met je lijf te verbinden, onthul je je innerlijke kracht en ontstaat er meer vertrouwen in jezelf.

Nader je je uitgerekende datum, of ben je daar reeds overheen? Dan kan je ook langskomen voor een bevalling-stimulerende Shiatsu sessie. Er zijn bepaalde drukpunten (die tijdens de zwangerschap vermeden worden) die de bevalling kunnen opwekken.

Shiatsu Amsterdam
Shiatsu Amsterdam

Postpartum Shiatsu

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat de periode na de bevalling als een eeuwig durende marathon aanvoelt. Hoe mooi het ook is, het vergt veel energie van ons als ouder om je kleintje het eerste jaar in goede banen op aarde te laten landen.

Of je nou borstvoeding geeft of niet, hulp hebt of niet, weer gaat werken of niet. Het is zwaar en fysieke ondersteuning is in mijn optiek heel belangrijk. Zowel voor herstel van de zwangerschap en de bevalling als extra steuntje in de rug. Je bent als mama en als papa zo veel aan het zorgen, dat het ook belangrijk is dat er voor jou gezorgd wordt. Tijdens een Shiatsu sessie mag je helemaal ontvangen en draait het helemaal om jou. Hoe fijn en nodig is dat?

Je bent welkom voor een diepe ontspannende ervaring, maar ook als je klachten ervaart met betrekking tot de bekkenbodem, (over)vermoeidheid, pijn in de (onder)rug- en schouders, pijn in de gewrichten (enkels, knieën,  heupen en polsen), hoofdpijn, herstel van hormonale balans, emotionele on-balansen, depressie en andere klachten.

Maak vandaag een afspraak


Wil je toch op een andere tijd een afspraak maken of heb je andere vragen, dan ben ik telefonisch bereikbaar op 0648571043 of via Whatsapp.

Zie Tarieven voor kosten per behandeling.